sobota 19. januára 2008

Libela

Niekedy stačí jeden večer, jeden menší zhluk pocitov, hodina, možno dve, okamih, päť minút a všetka rovnováha z posledných dní sa vyparí skôr, než stihnem otvoriť ústa.


S takou veľmi zvláštnou vyrovnanosťou som začala nový rok. Bola síce ešte veľmi nestála, trasľavá, ale neskĺzala do extrémov horkosti, tak ako pred pár mesiacmi. Mala som pocit, že som sa na vzácne chvíľky oslobodila od nechceného, núteného, prázdneho a všetkého prihlúpleho, s čím som sa denne zrážala. Pocity som vytriedila, a potom keď stíchli, dozneli, tak som znova pozliepala račí pancier ...

Hm. Len, včera ma znova rozkolísala. Bez prípravy. A aby to bolo dokonalé, tak si vybrala daždivý, zasmoklený večer, pohľady na páry vystupujúce z taxíka v plesových šatách, pohľady do cudzích tvárí, pohľady na menší svet a detské knihy, pocity z bláznivo tikajúcich hodín a štyri padajúce steny navyše.

Uznávam, že pri mojej emotívnosti, to nemala vôbec ťažké. S takou škálou emócií, s tou sa už dá inakšie zahrávať. No, čiastočne som jej napomohla, tak ako zvyčajne, keď neviem nechcieť, neviem netúžiť ...

Ako mi hovorí Egid, stále sa bojím pustiť a jednoducho veriť, že to tam hore so mnou myslia dobre, že raz pochopím aj to, čo teraz nechápem, že niekedy je lepšie veci nechať tak a veľmi sa do vyšších plánov nemontovať. Aj tak ... Musia sa tam na mne dobre baviť ...

9 komentárov:

femma povedal(a)...

okamžite ma napadlo to známe a asi už aj veľmi otrepané: ak chceš Pána Boha pobaviť, porozprávaj mu o svojich plánoch - takže naozaj nám neostáva nič iné, len veriť, že všetko je tak ako má byť:-)
prajem ti krásnu a už usmievavú nedeľu!

Blueska povedal(a)...

Áno, aj ja som na to myslela.
Na mojich plánoch sa tam musia smiať v jednom kuse :o)
Aj Tebe peknú nedeľu. O hodinku bude tu.
Ďakujem :o)

Anonymný povedal(a)...

príde, viem, že druhému je to veľmi jednoduché povedať, ale príde niečo lepšie, ako bolo doteraz a také dobré ako sama chceš, len niekomu skôr, niekomu neskôr. Tebe to veľmi prajem, lebo si to zaslúžiš :)

Blueska povedal(a)...

Dík Tomi.
Keď sa "niečo" zomelie, tak o tom budem písať do zbláznenia :o)

M.Č. povedal(a)...

blueska, učite sa tam hore na tebe nezabávajú :)
to sa iba ty podvedome na sebe zabávaš...
oni len vyčkávajú...
na upokojenie tvojich emócii, na zmiernenie tvojho vyčkávania,na utíšenie strachu, že to nepríde...

a potom to pošlú, ako blesk z jasného neba...

a ja sa teším, ako o tom budeš písať.. :)

Blueska povedal(a)...

No Mia, musím si vziať Tvoje slová k srdcu. Niečo na tom bude.
Len skrotiť ten strach vo mne bude fuška.
Ďakujem :o)

Lev bez hrivy povedal(a)...

Čo robiť s vodováhou, aby nebola stále taká rozkolísaná? Chce to nejakú viskóznejšiu kvapalinu, aby bublinka chodila pomalšie.

Blueska povedal(a)...

Lev, dobrý tip.
Keby si o nejakej vedel daj mi vedieť :o)

Lev bez hrivy povedal(a)...

Treat yourself, nepi vodu, ale daj si nieco na olivovom oleji alebo s medom. Ako pisu vo Wikipedii, voda ma viskozitu len 0,894 cP, ale olivovy olej 81 cP a med viac ako 2000 cP :-)